Zorg samen met ons voor meer biodiversiteit

Aan de rand van Vragender, middenin een landelijke en groene omgeving en vlakbij het beschermde Vragenderveen, staat onze melkveehouderij. Een boerderij die al vele generaties lang vol passie wordt overgedragen van ouder op kind. Wandelaars en fietsers genieten hier net als wij van rust en ruimte, vele houtwallen en de groene aanblik van het platteland.

Om ons heen horen we vaak dat mensen graag hun steentje willen bijdragen aan de natuur en aan de verfraaiing van het platteland. Maar hoe? Dat is de vraag waarop wij met dit initiatief antwoord willen geven. Samen met jou willen we bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit. Ook willen we proberen meer verbinding te creëren tussen de burger, onze boerderij en de natuur.

Dit is hoe het werkt

Wij leggen akkerranden aan: stroken land waarin we kleurrijke bloemenmengsels zaaien om zo de biodiversiteit te vergroten. Hiermee creëren we voedsel en een plek om voort te planten voor bijen, vlinders, hommels en vele andere insecten. Deze insectensoorten vormen op hun beurt weer een bron van voedsel voor verschillende vogels. Onder meer voor de koolmees, die weer kan helpen in de bestrijding van de eikenprocessierups.

Zo doen we niet alleen iets goeds voor de natuur; we dragen ook bij aan een kleurrijke omgeving om in te wonen, werken of recreëren. We kiezen er namelijk bewust voor om de bloemenmengsels te zaaien op plekken die voor jou interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan stukken land langs populaire fiets- en wandelpaden, zodat we de omgeving ook echt voor iedereen kunnen verfraaien.

Samen kunnen we het doen!

Wij bieden jou de mogelijkheid om bij te dragen aan een bloeiende, gezonde natuur met een bescheiden donatie van € 15 per jaar. Jouw donatie komt in de vorm van een bloemenmengsel terecht op onze grond. Wij leggen de akkerranden aan en verzorgen het onderhoud hiervan.

Ook als je verder weg woont is ons project een mooie manier om een bijdrage te leveren aan de natuur. Omdat je doneert aan een kleinschalig project, weet je precies waaraan jouw geld wordt besteed.

Samen werken aan een gezonde natuur en een fraai platteland. Vanuit die positieve motivatie is dit initiatief voor meer biodiversiteit én meer verbinding tussen de burger en onze boerderij ontstaan. Doe je met ons mee?

Annet en Bob, Anja en Leo, Henk

blij landschap

Ik wil graag meedoen!

Met jouw donatie kunnen wij bloemenmengsels zaaien en deze akkerranden onderhouden. Zo zorgen we samen voor meer biodiversiteit en een prachtige aanblik van het platteland. 

Scroll naar boven